Thuiszorg Alphen aan den Rijn

Bij Thuiszorg Emanuel streven we ernaar enkel de beste kwaliteit zorg te leveren. Zo bieden we diverse thuiszorgdiensten aan, die inhoudelijk voldoende variëren, waardoor er voor iedere patiënt passende zorg aanwezig is. Hierbij staat het leveren van gekwalificeerde zorg, die afgestemd is op de zorgbehoeften en persoonlijke wensen van de patiënt, te allen tijde centraal. Daarnaast bieden we niet alleen deskundige thuiszorg op maat, maar zijn we er, met oog op onze kleinschalige-, en tevens persoonsgerichte werkwijze, toe in staat om het de cliënt zo comfortabel mogelijk te maken. Hoewel Thuiszorg Emanuel van origine gevestigd is in Zoetermeer, bieden we ook thuiszorg op locatie, in Alphen aan den Rijn.

Verplegende zorg

Bij Thuiszorg Emanuel beschikken wij over verschillende verpleegkundigen, die allen hun eigen functie en taken zorgvuldig uitvoeren. Onze wijkverpleegkundige helpt u graag verder met het aanvragen van een persoonsgebonden budget, waarna ze u tevens helpt zoeken naar de voor u passende zorg. Hierbij wordt gekeken naar wat u zelf nog kunt, waar uw omgeving u bij zou kunnen helpen en welke verpleging en/of verzorgingen een vereiste zijn, zodat u, indien gewenst, langer in uw huidige woning zou kunnen verblijven. Samen zoeken-, en vinden jullie de juiste zorg, waarna de passende zorg wordt vastgelegd in een overzichtelijk zorgplan, zodat u ten alle tijde weet waar u aan toe bent. De verpleegkundigen van Thuiszorg Emanuel zijn, onder andere, opgeleid om u te verplegen bij:

 • pijnbestrijding;
 • wondverzorging;
 • behandelingen met een infuus;
 • het verwisselen van een katheter.

Persoonlijke verzorging

Thuiszorg Emanuel biedt op, naar wens afgesproken tijden, hulp bij het uitvoeren van alledaagse handelingen, zoals:

 • Opstaan;
 • Aan- en eveneens uittrekken van eventuele steunkousen;
 • Wassen/douchen/het verwezenlijken van persoonlijke hygiëne;
 • Aan- en uitkleden;
 • Naar bed gaan.

Begeleiding

Thuiszorg Emanuel biedt begeleidende zorg en ondersteuning aan:

 • Gezinnen met een gezinslid dat lijdt aan een beperking, zoals een handicap;
 • Mensen die hinder ondervinden van psychosociale-, verslavings-, en/of overige psychische problematiek.

Thuiszorg in Alphen aan den Rijn

Heeft u, of iemand anders in uw omgeving behoefte aan thuiszorg in de vorm van begeleiding, persoonlijke verzorging of verplegende zorg? Bij Thuiszorg Emanuel staan we voor liefdevolle en persoonlijke thuiszorg, dit wordt uitgevoerd door één van onze gekwalificeerde verpleegkundige. 

Naast thuiszorg in Alphen aan den Rijn bieden wij ook huishoudelijke hulp aan in Alphen aan den Rijn aan. Dit is speciaal ontwikkeld voor mensen die zelf niet meer hun huis kunnen bijhouden. Door huishoudelijke hulp kan de levenskwaliteit van een cliënt verbeterd worden.

Cursus voorbehouden handelingen

Ook kunt u de cursus voorbehouden handelingen bij ons volgen. In deze vierdaagse cursus leert u bepaalde voorbehouden handelingen welke u, na het behalen van het certificaat, geheel zelfstandig kunt uitvoeren. De kosten van de cursus bedragen €500 euro.

uLmqvYvQ